Leer- en groeitraject hoogbegaafdheid

Weet je niet goed wat hoogbegaafdheid precies inhoudt? Of wat het inhoudt voor jou?
Voel je frustratie over gemiste kansen en/of ervaar je bepaalde verwachtingen verbonden aan je hoogbegaafdheid?
Worstel je met de afstemming van je omgeving op jouw snelle hoofd en intense aard?
Zou je graag een beter zicht krijgen op de positieve aspecten van (jouw) hoogbegaafdheid en zo dichter bij jezelf komen?

Aanpak

In een traject van vijf sessies (van 1,5 à 2u) word je je meer bewust van wat hoogbegaafdheid werkelijk is, wat het betekent voor jou en jouw omgeving, wat de voordelen ervan zijn en hoe je deze ten volle kan benutten. Idealiter gaat er een intakegesprek aan vooraf.

Aan de hand van psycho-educatie werken we vanuit theoretische kennis en modellen naar zelfinzicht toe. Inzicht in je eigen functioneren en in de interactie met je omgeving is immers cruciaal voor verdere groei. Vervolgens zoomen we in op je sterktes en noden. Er wordt gebruik gemaakt van oefeningen, zowel tijdens de sessies als tussen de sessies in. Op het einde van sessie 4 wordt een concreet actieplan opgemaakt. Het blijft dus niet bij praten: door het stellen van specifieke doelen, word je gestimuleerd om het geleerde te gebruiken voor jouw verdere ontwikkeling.

Hoe is het traject opgebouwd?

Wat is hoogbegaafdheid?
informatief – 1,5u
Kenmerken van hoogbegaafdheid
Wat betekent het voor jou?
informatief & explorerend – 1,5u
(Jouw) hoogbegaafdheid in (jouw) context
explorerend & begeleidend – 2u
Wat zijn jouw sterktes en noden?
explorerend & begeleidend – 2u
Follow-up acties
begeleidend – 1,5u

Het traject wordt gespreid over ongeveer drie maanden. Tussen de eerste sessies zit idealiter telkens een tweetal weken; tussen de laatste sessies minstens een maand, om je voldoende tijd te geven om je actieplan in de praktijk te brengen.

Dit is het basisstramien. Indien er thema’s opduiken waarbij je nood aan verdere begeleiding ervaart, dan kunnen we het programma aanpassen en/of uitbreiden zodat we volledig tegemoet kunnen komen aan jouw noden.

Indien er redenen zijn om een begaafdheidsonderzoek te doen, dan kan dit geïntegreerd worden in bovenstaand traject. Een kerntalentenanalyse kan eventueel bijkomende inzichten verschaffen met betrekking tot je energiegevers en -vreters. Als er sprake is van een concrete loopbaanvraag, kunnen we hiermee aan de slag in loopbaanbegeleiding.

Wat investeer je?

€785
Betaling kan per sessie gebeuren.

Wat zit inbegrepen in die prijs?

Dit traject begeleidt je bij het integreren van jouw (visie op) hoogbegaafdheid in je zelfbeeld en bij het focussen op de positieve kanten ervan. Tijdens vijf sessies van telkens 1,5 à 2u gaan we samen aan de slag, waarbij volgende elementen inbegrepen zijn in de dienstverlening:

begeleidingstraject, gespreid over ongeveer drie maanden
voorbereidende en ondersteunende oefeningen
hand-outs met schematisch overzicht van wat besproken werd
concreet en realistisch actieplan
opvolging via mail bij tussentijdse vragen

Hoogbegaafdheid

Loopbaankeuzes

Over octoplus

Nieuwsbrief

Ontvang je graag een update in je mailbox wanneer er een nieuwe blogpost verschijnt of wanneer er iets verandert aan het aanbod?

Scroll naar boven